Entitats col·laboradoresdimarts, 16 de febrer de 2010

Currículum de la Banda


 Es creu que els inicis de la banda de música es remunten més de 150 anys. No obstant, és a partir del 1873 quan comencen a tindre’s dades.
Molts han sigut els músics i directors que han fet possible aquesta llarga trajectòria i tots han destacat per la seua perseverança, dedicació i estima per la música.
        Durant la seua història han hagut èpoques bones i dolentes però en tot aquest temps, la banda ha complit amb una missió molt important que se li havia encomanat: el tocar i transmetre el baluard més important del nostre poble: EL BALL DEL PLA.
      Tots els dies de festes d’agost la Banda de Música interpretava i interpreta durant una hora aquest ball popular que a diferència de molts altres encara es manté viu i amb tot el seu esplendor originari. Algunes peces tenen més de 300 anys.
         A l’any 1992 la “Banda de Música Municipal Santa Cecília de Cuevas de Vinromá” va passar de ser municipal a societat, anomenant-se “Unió Musical Covarxina”, nom que manté en l’actualitat.
        En l’any 1997 passa a ser el nou director i assessor musical de la Societat el nostre estimat en Cèsar Torlà i Blasco. Aquest fet suposa un gir de gran transcendència.
       Se li dóna major importància a l’Escola de Música, es motiva als alumnes a que vagin al Conservatori, es crea l’assignatura de Conjunt Instrumental i el Cor. Fets que fan augmentar en quantitat i qualitat els components de la Banda de Música.
          Durant aquests més de 10 anys del nostre actual director destaquen sens dubte el següents actes:
  •   L’intercanvi amb el poble de Calvià en Palma de Mallorca l’any 1998.
  • Els concerts realitzats en Àustria l’any 2000.
  • El primer premi de la quarta secció en el vint-i-quatré  Certamen Provincial de Castelló l’any 2001. 
  •  La participació en el Dia de la Música a Paris el 2002 i en el festival “Sol y Fiesta” de Leucate a França el 2003. 
  •  El segon premi de la tercera secció en el vint-i-seté Certamen Provincial i l’intercanvi amb el poble gallec de Tui el 2004. 
  •  El concert realitzat a Escaldes (Andorra) en l’any 2006.
  • Al 2008 la XV Trobada de Bandes de la Plana Alta a les Coves.
  •  Al 2010 la participació en el I Certamen de Música de Cine “Ciutat de Cullera”.
  • L’intercanvi amb la Banda de Fustiñana en Navarra l’any 2012.
          Actualment la Unió Musical Covarxina consta de Banda de Música amb 57 músics, Banda Juvenil i Cor. Té una Escola de Música amb 54 educands als quals imparteixen classe 10 professors. 
        S’ha de destacar el reconeixement a tots el nostres associats que en la actualitat en són 407, els quals ens ajuden a dur endavant tots els nostres objectius.
 
                                                                                       Juliol de 2012

Cap comentari:

Publica un comentari