Entitats col·laboradores



Pàgines

dimecres, 30 de juliol del 2014

Miguel García Casas músic de la Jove Orquestra Nacional d'Espanya 2014


Miguel García Casas va ser admés a la JONDE el passat 25 de febrer de 2014.
Actualment, amb aquesta orquestra, està preparant a Baluarte (Palau de Congressos i Auditori de Navarra), la gira que la durà a Romania (Sinaia i Bucarest, els dies 5 i 6 d'agost) i al Festival Young Euro Classic de Berlín (8 d'agost).

En l'encontre participen 101 músics (96 de la JONDE i 5 procedents d'intercanvis amb altres joves orquestres europees). Tindrà lloc entre el 23 de juliol i el 2 d'agost i finalitzarà amb un concert a Pamplona el 2 d'agost a les 20.00h amb la direcció del mestre alemany Lutz Köhler interpretant obres de Richard Strauss, Jesús Guridi i Alejandro Moreno.

La JONDE va ser creada el 1983 amb el propòsit de contribuir a la formació de músics espanyols en l'etapa prèvia a l'exercici de la seva professió. El seu objectiu prioritari és l'ampliació i el perfeccionament dels seus coneixements a través de l'estudi i la pràctica del repertori simfònic i de cambra. 

Ha col·laborat amb solistes com Mstislav Rostropovich, Agustín León Ara, Rafael Orozco, Christian Zacharias, John Williams, Deszö Ranki, Teresa Berganza, María Bayo, Simon Estes o Juan Diego Flores, entre d'altres. 

Així mateix, l'han dirigit mestres com Carlo Maria Giulini, Gunther Schuller, Jakov Kreizberg, Fabio Biondi, Reinbert de Leeuw, Vasily Petrenko, Krysztof Penderecki, Christian Zacharias, Paul Goodwin, Lutz Köhler, Gianandrea Noseda, Christopher Hogwood, George Pehlivanian, Peter Rundel , Edmon Colomer, Jesús López Cobos, Josep Pons, Antoni Ros Marbà, Víctor Pablo, Rafael Frühbeck de Burgos, Bruno Aprea, Pablo González, Alberto Zedda o Arturo Tamayo. 

Ha participat en la majoria de festivals i d'auditoris de la geografia espanyola, en el cicle Orquestres del Món de Ibermúsica (Madrid), i en temporades de l'ONE, l'OBC, l'OFGC, al Palau de València i els auditoris de Conca, Galícia i Saragossa. 

En els últims anys col·labora regularment amb el Festival Internacional de Música Contemporània d'Alacant. La seva projecció a l'estranger abasta gires per Bèlgica, Rússia, Ucraïna, Estònia, Hongria, França, Estats Units, Itàlia, Regne Unit, Portugal, Luxemburg, Alemanya, Holanda i Àustria. 

Actua en sales de concerts com el Théatre des Champs Elysées de París, la Filharmònica de Sant Petersburg, al Carnegie Hall de Nova York, al Royal Albert Hall de Londres, el Concertgebouw d'Amsterdam, el Schauspielhaus am Gendarmenmarkt i la Filharmònica de Berlín, o la Ràdio Kulturhaus de Viena.

Ha participat, entre d'altres festivals, en els BBC Proms, Expo Lisboa '98, Musikfestpiele Saarbrücken (Alemanya), Robecco Zomerconzerten (Amsterdam), Expo HANNOVER 2000, el Festival Young.Euro.Classic de Berlín o el Schleswig-Holstein Musik Festival. 

La Jove Orquestra Nacional d'Espanya (JONDE) pertany a l'Institut Nacional de les Arts Escèniques i de la Música (INAEM), organisme dependent del Ministeri d'Educació, Cultura i Esport. Compta, a més, amb el patrocini de la Fundació BBVA, que consisteix en la concessió anual de beques de perfeccionament instrumental. Des de 2001, el director Artístic de la JONDE és el compositor José Luis Turina.

Enllaços:
http://jonde.mcu.es/
https://www.facebook.com/jovenorquestanacionaldeespana