Entitats col·laboradores



Pàgines

dissabte, 16 de juliol del 2011

Vicente Ortiz Gimeno arreplega el Premi Internacional de Composició “Ciutat de Llíria”


El guardonat Vicente Ortiz, al centre, després de l'entrega del premi
La música va tornar a ser la protagonista a la capital del Camp de Túria durant la nit d'ahir. L'alcalde de Llíria, Manuel Izquierdo, junt amb el regidor de Cultura Salvador Oliver, van ser els encarregats d'entregar el premi del Concurs Internacional de Composició per a Banda Simfònica i Solista "Ciutat de Llíria" 2010, que en esta edició es va atorgar al compositor de la Vall d'Uixò, Vicente Ortiz Gimeno

Este jove de 24 anys residix des de 2010 a Boston, on estudia clarinet, composició de música de cine i direcció d'orquestra a la Berklee College of Music, becat per la Societat General d'Autors i Editors. A part del guardó que li ha concedit l'Ajuntament de Llíria, que està dotat amb 8.000 euros, ha rebut també altres premis en diferents certàmens musicals a pesar de la seua joventut. 
Moments abans de l'entrega del guardó, la Banda Simfònica Unió Musical de Llíria, dirigida pel mestre Enrique Artiga, va oferir en el seu teatre l'estrena absoluta de l'obra premiada, "Balan Fô, concert per a marimba i banda simfònica", que va comptar amb l'actuació com a solista del percussionista de l'Orquestra de la Comunitat Valenciana, Francisco Inglés.

El jurat del concurs, que presidix el reconegut director d'orquestra edetà Manuel Galduf Verdeguer, ha comptat també en esta edició amb la participació del compositor Tomás Marco Aragón i el compositor i director de la banda de la Guàrdia Reial Espanyola, Francisco Grau Vegara.